Havacılık Ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Havacılık eğitiminde öncü bir kurulmuş olan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi; Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Hava Trafik Kontrol, Havacılık Yönetimi, Pilotaj ve Uçak Gövde Motor Bakım alanlarında lisans eğitimi sunmaktadır. Fakültenin amacı uluslararası havacılık standartlarına ve hava taşımacılığının kurallarına uygun olarak kalifiye pilot, hava trafik kontrolörü, hava yolu ve havaalanı işletmecisi ve uçak bakım elamanlarını sektöre kazandırmaktır. Fakülte, kendi bünyesinde tüm hava trafik ve yer hizmetleri ile birlikte uluslararası bir havalimanını, SHY-145 onaylı Havaaracı bakım merkezini ve King Air C90, Cessna 172 ve TB20 tiplerini içeren 15 uçaklık bir filoyu işletmektedir. Uygulamalı eğitimler, 360 derece projeksiyonlu Meydan Kontrol, ACC-APP Radar Kontrol ve FNPTII ve MCC uçuş simülatörleri gibi en son teknoloji ürünü sentetik eğitim araçlarında yürütülmektedir. Bunların yanında öğrenciler 28 tam donanımlı laboratuvar ve atölyede kendi alanlarıyla ilgili olarak pratik eğitim görme imkânına sahiptirler. Fakülte 1986'da Türk Havacılık Sektörüne uluslararası standartlara uygun kalifiye operasyonel personel yetiştirmek amacıyla "Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu" olarak kurulmuştur. 1992'de dört yıllık lisans programlarının açılmasıyla birlikte okulun adı "Sivil Havacılık Yüksekokulu" olarak değiştirilmiştir. 2012'de ise okul uluslararası yükseköğretim standartlarına ve küresel havacılık sektörünün gerekliliklerine göre yeniden yapılandırılarak "Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi" adını almıştır. Fakülte bünyesindeki Hava Trafik Kontrol Bölümüne ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile, diğer bölümlere ise merkezi öğrenci seçme ve yerleştirme sistemi sınavları (LYS) ile öğrenci kabul edilmektedir.

Fakülte web sayfasına ulaşmak için tıklayınız