ESTÜ'den Haberler

ÜNİVERSİTELER AFET VE ACİL DURUM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZLERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

ÜNİVERSİTELER AFET VE ACİL DURUM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZLERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, AFAD tarafından Gölbaşı Vilayetler Evi'nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ nun katılımıyla düzenlenen Üniversiteler Afet ve Acil Durum Araştırma ve Uygulama Merkezleri Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, AFAD yetkilileri, ESTÜ Sismik İzolatör Test ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gökhan Özdemir, ESTÜ Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muammer Tün, 43 üniversite rektörü ile 45 araştırma ve uygulama merkezi temsilcilerinin katıldığı toplantıda söz alan Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, ESTÜ’nün afet yönetim sürecine sağladığı katkıları anlattı.

Döğeroğlu: Üzerimize Düşeni Yapmaya Hazırız

Afet yönetimi sürecine somut katkılar sağlayan ESTÜ Sismik İzolatör Test ve Araştırma Merkezi, Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler sunan Döğeroğlu, ayrıca İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) süreciyle ilişkili olarak sürdürülebilirlik vurgusunda bulundu.

Yapı sağlığı ile uygulamalı jeofizik ve sismoloji alanlarında üniversitemizin sahip olduğu imkânları değerlendiren Döğeroğlu, ülke genelinde olası afet risklerinin azaltılması amacıyla üniversitemizde yürütülen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi sundu. Üniversiteler arasındaki işbirliğini artırmanın önemine değinen Döğeroğlu, mevcut alt yapı imkânlarının daha verimli kullanılmasını sağlamak için ESTÜ’nün üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu da vurguladı.

Özdemir’den İşbirliği Çağrısı

Üniversiteler ile iş birliğinin geliştirilerek toplumda afet farkındalığının arttırılması ve yaygınlaştırılması hedeflerinin değerlendirildiği toplantıda söz alan ESTÜ Sismik İzolatör Test ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gökhan Özdemir de ESTÜ’de gerçekleştirilen sismik izolasyon testleri ve araştırmaları hakkında bilgi vererek katılımcılara araştırma faaliyetlerinin geliştirilmesi hususunda işbirliği çağrısı yaptı. ESTÜ Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muammer Tün ise İRAP kapsamında eylemlerin gerçekleştirme süreciyle ilgili saha deneyimlerini paylaştı.

Toplantı çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.