ESTÜ'den Haberler

ESTÜ’de “Tekstil ve Modada Sürdürülebilirlik” Konuşuldu

ESTÜ’de “Tekstil ve Modada Sürdürülebilirlik” Konuşuldu

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü tarafından, 7-8-9 Aralık 2022 tarihlerinde “Tekstil ve Modada Sürdürülebilirlik Çalıştayı” düzenlendi.

İki Eylül Kampüsünde gerçekleşen Çalıştay kapsamında, 7 Aralık Çarşamba günü yürütücülüğünü Araş. Gör. Sayın Derya MERİÇ ve Araş. Gör. Sayın İrem AKDEMİR’in yaptığı “Tekstil Atıkları ile Dokuma Pratikleri” uygulamasında, Tekstil ve Moda Tasarımı öğrencileri tekstil atıklarını dokuma kumaşlara dönüştürdü. 8 Aralık Perşembe günü ise yürütücülüğünü Prof. Sayın Yüksel ŞAHİN ve Dr. Öğr. Üyesi Sayın Şakir ÖZÜDOĞRU’nun yaptığı “Tekstil Atıklarından Yüzey Uygulamaları” isimli çalışmada öğrenciler atık kumaşlardan tekstil yüzeyleri üretti. 9 Aralık Cuma günü gerçekleşen oturumlarda ise; tasarım merkezi ve firma yetkilileri sürdürülebilirlik uygulamalarını, ulusal ve uluslararası sürdürülebilirlik oluşumlarını ve deneyimlerini katılımcılar ile paylaştı.

9 Aralık Cuma günü Çalıştay kapsamında düzenlenen serginin açılışı Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Yunus ÖZDEMİR ve Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Osman TUTAL, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sayın Şakir ÖZÜDOĞRU ile öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımı ile Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi Sergi Salonunda gerçekleştirildi.