ESTÜ'den Haberler

ESTÜ’de “Hayata Değer Katan Kadınlar” Etkinliği Düzenlendi

ESTÜ’de “Hayata Değer Katan Kadınlar” Etkinliği Düzenlendi

Mart ayında kutlanan Orman Haftası ve Dünya Kadınlar Günü kapsamında üniversitemizde 31 Mart Perşembe günü “Hayata Değer Katan Kadınlar” etkinliği düzenlendi.  Üniversitemiz İnsan Kaynakları Gelişimi Destek Birimi, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü,  Bilim ve Teknolojide Kadın Araştırma Birimi (BİTEK) ve ARİNKOM TTO tarafından düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğereoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Çabuk, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Abidin Kılıç, Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörü Prof. Dr. Servet Turan, Bilim ve Teknolojide Kadın Araştırma ve Uygulama Birimi Müdürü Prof. Dr. Ferhan Şengür, İnsan Kaynakları Gelişimi Destek Birimi Müdürü Öğr. Gör. Dr. Betül Gümüş, Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Füsun Adar ile akademik ve idari personel katıldı.

Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu yaptığı açılış konuşmasında; “Baharın ilk ayı olan Mart ayı içerisinde; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, 22 Mart Dünya Su Günü’nü kutladık. 21-26 Mart tarihleri arası da Orman Haftasıydı. Dolaysıyla bu güzel günleri barındıran Mart ayını kapatmadan önce de böyle bir etkinliği gerçekleştirmek istedik” ifadelerini kullandı.  

“İnsanın hayata kattığı değer önemli”

Herkesin yaptığı işlerle hayata değer kattığını ifade eden Prof. Dr. Döğeroğlu; “Deneyimlerimizin ortak bir platformda paylaşılabiliyor olması çok önemli ve kıymetli. Kadınlarımızın hayata kattığı değer ise paha biçilemez. Bu etkinliğin önemi de bu kapsamda paylaşıma vesile olması.  Akademide ve iş dünyasında kadın sayısının çoğalmasını teşvik etmek ümidiyle, özellikle karar verme mekanizmalarındaki kadın sayısının artması temennisiyle pozitif bir ayrımcılıkla  etkinliğimizde  bu konuyu  ön plana çıkarmaya gayret ettik” dedi.

“İklim değişikliği gündemimizde olması gereken bir konu”

Rektör Prof. Döğeroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl üniversitemiz için önemli bir yıl, 2022 yılını İklim değişikliğine uyum yılı olarak ilan ettik. İklim değişikliği teması  çevre, atık, orman, tasarruf, afetler, gıda güvenliği gibi konuları kapsayan disiplinlerarası işbirliğini gerektiren bir alan. Bu konuda her birimizin yapması gereken çok sayıda görev var. Bu nedenle üniversite olarak bu tema kapsamında üzerimize düşeni yapalım istedik. Akademik yıla da açılış törenimizde  Eski Çevre ve Şehircilik Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu Hocamızın iklim değişikliğine uyum kapsamında yaptığı epeyce kapsayıcı bir sunum ile başlamıştık. Bu etkinliğin sonunda da bir ağaç dikimi söz konusu olacak ve bu etkinliğe katılan herkesin adına ağaçları dikilecek. Bunun gerçekleşmesine katkı sağlayan Orman İşletme Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum”.

Spor Bilimleri Fakültesi’nden Nuray Doğruöz, Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Nuran Ay, Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Dilek Çamursoy ve Orman İşletme Müdür Yardımcısı Seyda Kanburoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte ARİNKOM TTO tarafından “Yılın Araştırmacı Bilim Kadını” ödülleri takdim edildi.

Düzenlen etkinlik İki Eylül Kampüsünde tahsis edilen alana katılımcılar adına yapılan fidan dikiminin ardından sona erdi. 

 

ARİNKOM TTO -“Yılın Araştırmacı Bilim Kadını” Ödülleri Listesi için tıklayınız.