ESTÜ'den Haberler

ESTÜ Ulaştırma Meslek Yüksekokulu Öğrencileri için Yangın Söndürme Sertifika Eğitimi Düzenlendi

ESTÜ Ulaştırma Meslek Yüksekokulu Öğrencileri için Yangın Söndürme Sertifika Eğitimi Düzenlendi

Eskişehir Teknik Üniversitesi Ulaştırma Meslek Yüksekokulu (UMYO) Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programı son sınıf öğrencileri, 2 Eylül Kampüsünde düzenlenen Yangın Söndürme Sertifika Eğitimine katıldı.

8 Mayıs 2024 Çarşamba günü Hasan Polatkan Havalimanı İtfaiye Müdürlüğü Binasında gerçekleştirilen eğitim, Acil Emniyet Usulleri dersi yürütücüsü Öğr. Gör. Sayın Füsun ADAR ile Öğr. Gör. Sayın Nevin YAVUZ koordinasyonunda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Öğrencilerin Öğr. Gör. ADAR ve Öğr. Gör. YAVUZ ile Hasan Polatkan Havalimanı İtfaiye Müdürlüğü personeli tarafından bilgilendirilmesiyle başlayan eğitimde UMYO Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Sayın Sinem DİKSU da hazır bulundu.

“Havacılık sektörü hata kabul etmez” 

Eğitimin, yerinde ve uygulamalı olarak gerçekleştirilmesinin öğrenme süreçlerini olumlu yönde etkilemesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Öğr. Gör. ADAR ve Öğr. Gör. YAVUZ, “Sınıf ortamında yürütülen derslerde öğrencilerimize nitelikli içerikler sunarak öğrenme süreçlerini en iyi hâliyle onlara sunmaya çalışıyoruz. Ancak yerinde ve uygulayarak öğrenmek ve öğretmek en önemlisi. Bu düşünce ve amaçla Yangın Söndürme Sertifika Eğitimini bu eğitim-öğretim yarıyılında yürütmekte olduğumuz Acil Emniyet Usulleri dersi kapsamında üniversitemiz 2 Eylül Kampüsünde yer alan Hasan Polatkan Havalimanı İtfaiye Müdürlüğü Binasında ve saha profesyonelleriyle uyguladık. Hata payının hiç olmadığı havacılık mesleği için bu tür uygulamalar hayati değer taşıyor” dedi.