ESTÜ’de Sivil Havacılık Günü Dolayısıyla Bir Etkinlik Düzenlendi

Üniversitemizin ilk öğrencilik kulüplerinden olan Sivil Havacılık Kulübü, “Dünya Sivil Havacılık Günü” dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. 7 Aralık Salı günü ESTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Usanmaz, dekan yardımcıları Prof. Dr. Enes Turhan Turgut, Dr. Öğr. Üyesi Sinem Kahvecioğlu, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Akademisyenler ve Öğrenciler Birlikte Üretiyor!

“Havacılığın Geleceği ve Küresel Havacılığın Gelişimi İçin İnovasyonu Geliştirme” temasıyla düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Rektör Döğeroğlu, havacılık sektörünün dünyayı birleştiren ve sınırları ortadan kaldıran bir sektör olduğunu belirterek, “Sürekli gelişim ve dönüşüm içerisindeyiz. Her alanda olduğu gibi bir takım yeni teknolojiler, yeni yaklaşımlar ve çığır açan teknolojiler havacılık sektöründe de kendisini bir şekilde gösteriyor” dedi.

Araştırma odaklı bir üniversite olan ESTÜ’nün sadece akademisyenleri değil öğrencileri de araştırma ve geliştirme süreçlerine dâhil ettiğini belirten Döğeroğlu, bu sayede birlikte üretme hususunda son derece önemli adımlar attıklarının altını çizdi.

Öğrenciler Sektöre Emin Adımlarla Hazırlanıyor

Pandeminin dünyadaki değişim ve dönüşümü hızlandırdığını belirten Döğeroğlu, mezunlardan beklenen yetkinliklerin de değiştiğini söyledi. Öğrencilere istenilen yetkinliklerin kazandırılmasının önemli olduğuna vurgu yapan Döğeroğlu, “Bunun için açtığımız yan dal programları ve sektörle birlikte oluşturduğumuz akademiler, öğrencilerimizin profesyonel yaşama daha emin adımlarla girebilmelerini sağlayacaktır” diye konuştu.

Yolcu Sayısı Son 2 yılın Zirvesinde

Etkinliğin açılışında konuşan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Usanmaz, ESTÜ’nün 35 yıllık geçmişi ile havacılık sektöründe hem eğitim hem de operasyonel olarak hizmet verdiğini söyledi. Usanmaz, ESTÜ’nün uluslararası bir havalimanı işlettiğini belirterek, “Pandemi nedeniyle 2020 yılında yolcu sayılarında düşüş yaşadık. 2021 döneminde ise 2019 yılı sayılarına şimdiden ulaştık. En iyi dönem olan 2018 yılı rakamlarına da yaklaştık. Bu rakamlar, normalleşme sürecine de yaklaştığımızı gösteriyor” dedi.

Etkili, verimli, rekabet gücü yüksek iş ve üretim modelleri için ‘Ar-Ge ve Yenilikçilik’ çalışmalarının her zaman kritik unsurlar olduğunu dile getiren Uslanmaz, “Orta ve uzun vadede yenilikçi ve dijital üretim süreçlerinin egemen olduğu bir geleceğe hızla yaklaşıyoruz. Hem ülke hem birey olarak kendimizi bu geleceğe hazırlamalıyız” diye konuştu.

İstikbal Göklerdeyse Gökler Bizimdir

Etkinliği düzenleyen Sivil Havacılık Kulübü Başkanı Buse Sodacı ise yaptığı konuşmada sivil havacılığın geçmişinin ve geleceğinin Eskişehir’de şekillendiğine değindi. Sodacı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Tayyare Cemiyetinin kuruluşunda yaptığı konuşmada gökleri gençlere emanet ettiğini hatırlatarak, “Gençler olarak bizler, göklerdeki yerimize sahip çıkmaya ve orayı layığıyla doldurmaya ant içiyoruz. İstikbal göklerdeyse gökler bizimdir” dedi.

Gün boyu devam eden etkinlik sektör temsilcilerinin sunumların ardından sona erdi.