ESTÜ’de Bahar Şenliği Coşkusu

Baharın gelişini kutlamak ve dönem sonu sınavları öncesinde öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artırmak için düzenlenen ESTÜ Bahar Şenliği başladı. ESTÜ 2 Eylül Kampüs alanında 2 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’da başlayan ve 2 gün sürecek olan ESTÜ Bahar Şenliğinin açılışına Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, Prof. Dr. Yunus ÖZDEMİR, Genel Sekreter Sayın Cengiz KAÇAL, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

ÖZCAN: Öğrencilerimizi mutlu görünce biz daha çok mutlu oluyoruz

Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, şenliklerin açılışında yaptığı konuşmada ESTÜ Bahar Şenliklerinin geleneksel olarak yapıldığını hatırlatarak, “Geleneksel Bahar şenliğimizin ilk günü çok sayıda etkinlik var. Cumartesi günü de Uçurtma Şenliği var. Bu sene Uçurtma Şenliğiyle Bahar Şenliğini birleştirerek, öğrencilerimizin keyifli bir üç gün geçirmelerini planladık.  Etkinlikler kapsamında akşamları konserlerimiz ve gün içinde spor müsabakaları olacak. Öğrenci Kulüplerimizin düzenleyeceği farklı farklı etkinlikler olacak. Öğrencilerimiz o kadar mutlular ki anlatamam. Onları mutlu görünce biz daha çok mutlu oluyoruz. Bu tür etkinlikleri daha sıklaştırarak devam ettirmek istiyoruz. Öğrencilerimizin sosyalleşmesini, bir arada olmalarını ve kaynaşmalarını arzu ediyoruz. Üniversite zaten bu demek. Bunun için de çaba gösteriyoruz” dedi.

Açılışın ardından ESTÜ Bahar Şenliği coşkusunu yaşayan öğrencilerle spor etkinliklerine katılan Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, ESTÜ Öğrenci Kulüplerinin açtığı stantları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

İki gün sürecek olan festivalin ilk gününde Sfenks, Rozef ve Son Tramvay konserleri ile öğrenciler büyük bir coşku yaşarken, etkinlikler kapsamında yapılan Run Mat, Oryantirik, Halat çekme ve Çuval yarışmalarında öğrenciler doyasıya eğlenceli dakikalar geçirdi. Öğrenciler ayrıca gün boyu düzenlenen Voleybol ve Badminton spor etkinlikleri ile de dönem sonu sınavları öncesi moral depoladı.

İlk günü yoğun bir programa ev sahipliği yapan ESTÜ Bahar Şenliği, Gece Yolcuları grubunun konseri ile devam etti. Konserde Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN tarafından grup solisti Sayın Edis İLHAN’a çiçek takdim edildi.

ESTÜ Bahar Şenliği, 3 Mayıs Cuma günü düzenlenecek konserler, yarışmalar ve spor etkinlikleri ve 4 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek Uçurtma Şenliği ile devam edecek.