Estü Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini Ziyaret Etti

Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Çabuk, Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörü Prof. Dr. Servet Turan ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Kaya, Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli ile birlikte okulun atölyeleri ve sınıflarını gezen Rektör Döğeroğlu ve beraberindeki heyet, yetkililerden okul hakkında bilgi aldı.

Prof. Dr. Döğeroğlu, Eskişehir OSB tarafından atölyeleri, derslikleri ve donanımlı öğretmenleriyle çağın gereklerine uygun bir okul ortamı oluşturulduğunu ve bu okulun kısa zamanda önemli düzeyde yol katettiğini görmekten mutlu olduğunu ifade etti. Rektör Döğeroğlu, ESTÜ olarak, Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortak çalışmalar yapmaya her zaman hazır olduklarını belirterek, "Okulu gezerken gördüklerimiz bizleri son derece etkiledi. Gerek atölyeleri gerekse derslikleri inşa edilirken her türlü ayrıntı düşünülmüş. Bu okul sadece Eskişehir OSB'ye değil, şehrimize ve ülkemize önemli düzeyde katkılar sunacak, işletmelerin nitelikli personel ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacaktır.  Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak yıllardır Eskişehir OSB ile yapmış olduğunuz iş birlikleri ile önemli çalışmalara imza attık. Araştırma Üniversitesi misyonuyla çıktığımız  yolda, lisemiz için  üniversitemizin tüm bilgi birikimlerini ve tecrübelerini paylaşmaya hazırız" diye konuştu.

Başkan Küpeli ise,  bu okul bünyesinde yetiştirecekleri nitelikli teknik elemanlarla Eskişehir sanayiinin geleceğinin biçimlendirilmesinde büyük rol oynamayı hedeflediklerini ifade etti.  Üretken ekonomiye değer katan, aranan  işgücünü yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Başkan Küpeli, “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz son teknolojik sistemler kullanılarak verilen eğitimle Eskişehir Organize Sanayi Bölgemizdeki işletmelerin nitelikli personel ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak. Çeşitli sektörler ile iş birliği yaparak hem ulusal ve hem uluslararası mesleki yeterliliğe sahip, yenilikçi, girişimci, yaratıcı, üretken ekonomiye değer katan aranan iş gücü yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu hedeflere ulaşırken Eskişehir Teknik Üniversitemizin bilgi ve birikimlerinden yararlanmak istiyoruz. Üniversitemiz ve özellikle mühendislik fakültemizin değerli akademisyenleri ve öğrenci kulüplerini, öğrenci proje takımlarını ortak çalışmalar yapmak üzere okulumuza bekliyoruz. Kapılarımız sizlere sonuna kadar açık ” diye konuştu.