ESTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü ENTAK’a Akredite İlk 3 Bölümden Biri Oldu

ESTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü, Endüstriyel Tasarım Akreditasyon Kuruluna (ENTAK) 5 yıl süreyle akredite edildi. ESTÜ Rektörlüğünde 29 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilen Akreditasyon Belgesi Teslim Törenine, Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, Prof. Dr. Sayın Yunus ÖZDEMİR, ENTAK Başkanı Prof. Dr.  Sayın Gülay HASDOĞAN, ESTÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Osman TUTAL, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sayın Aydın ÖZTOPRAK ve ESTÜ Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sayın Duysal TÜTÜNCÜ DEMİRBAŞ katıldı.

Rektör ÖZCAN: Tam akreditasyon almış üç endüstriyel tasarım lisans programından biriyiz

Törenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, akreditasyon sürecinin 4 Nisan’da tamamlandığını hatırlatarak, “ESTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü, aldığı bu akreditasyon belgesi ile Türkiye'nin tam akreditasyon almış ilk üç endüstriyel tasarım lisans programından biri olmuştur” dedi.

ESTÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Osman TUTAL da yaptığı konuşmada ENTAK Akreditasyon Belgesinin ESTÜ’deki endüstriyel tasarım eğitiminin kalitesinin somutlaştırılmasına katkı sağlayacağına vurgu yaptı.

Akreditasyon belgesini ENTAK Başkanı Prof. Dr.  Gülay HASDOĞAN’ın elinden alan Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Duysal TÜTÜNCÜ DEMİRBAŞ ise Akreditasyondan dolayı ENTAK Başkanı Prof. Dr. Gülay HASDOĞAN ve ETMK Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aydın ÖZTOPRAK'a teşekkür etti.