ESTÜ Duyurular

ESTÜ Bahar Şenliği Büyük Coşkuya Sahne Oldu

Baharın gelişini kutlamak ve dönem sonu sınavları öncesinde öğrencilerin moral ve motivasyonlarını arttırmak için düzenlenen ve 3 gün süren ESTÜ Bahar Şenliği büyük bir coşkuya sahne oldu. ESTÜ 2 Eylül Kampüs alanında 2 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’te başlayan ve hava muhalefetine rağmen yoğun bir ilginin olduğu şenliklere Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, Prof. Dr. Sayın Yunus ÖZDEMİR, Genel Sekreter Sayın Cengiz KAÇAL, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Bahar şenliğinde öğrenciler; Sfenks, Rozef, Son Tramvay, Pixel, Asistolia ve Sek Grubunun konserleriyle büyük bir coşku yaşarken, ESTÜ Dans Kulübünün dans gösterisi, Run Mat, Oryantirik, Halat çekme ve Çuval yarışmalarıyla da doyasıya eğlendi. Öğrenciler ayrıca gün boyu düzenlenen Voleybol ve Badminton spor etkinlikleri ile de dönem sonu sınavları öncesi moral depoladı. Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN da bu etkinliklerde öğrencilere katılarak onların coşkusuna ortak oldu. Şenlik kapsamında düzenlenen etkinliklerden Eskişehir Teknik Üniversitesi mezunlarının öğrencilerle bir araya geldiği “Mezunlarla Öğrencilerin Buluşması” paneli de öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Üç gün boyunca yoğun bir programa ev sahipliği yapan ESTÜ Bahar Şenliğinde ilk gün Gece Yolcuları grubunun; ikinci gün ise Nez ve Ragga Oktay’ın konserleri yağmur yağışına rağmen geniş bir katılımla gerçekleşti.

Uçurtma Şenliği 7’den 70’e Eskişehirlileri Bir Araya getirdi

4 Mayıs Cumartesi günü 2 Eylül Kampüsünde yapılan, tüm şehrin katılımına açık ve ücretsiz olan Uçurtma Şenliğine ise Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Sayın Ayşen GÜRCAN’ın, Eskişehir Teknik Üniversitesi mensuplarının ve öğrencilerin katılımlarının yanı sıra Eskişehirliler de yoğun bir ilgi gösterdi.

Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen ESTÜ Bahar Şenliğine ilişkin düşüncelerini paylaşan Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN, “Geleneksel Bahar Şenlikleri kapsamında üç gün boyunca farklı etkinlikler, spor müsabakaları ve konserlerle öğrencilerimizin keyif almalarını, sosyalleşmelerini ve üniversite öğrencisi olmanın ayrıcalığını hissetmelerini amaçladık. Şenlik kapsamında düzenlenen etkinliklere tahminimizin üzerinde bir katılım ve yoğun bir ilgi oldu. Özellikle Şehrimizle Üniversitemizi buluşturduğumuz, geleneksel hale gelen Uçurtma Şenliğimizde 7’den 70’e her yaş grubundan vatandaşımızın katılımıyla gerçek bir şenlik havası yaşadık. Şenliğimize katılan herkese ve şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor bu tür etkinliklerimizin artarak devam edeceğini de ayrıca belirtmek istiyorum.” dedi.