Havacılık Ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Havacılık eğitiminde öncü bir kurum olan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi; Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Hava Trafik Kontrolü, Havacılık Yönetimi, Pilotaj ve Uçak Gövde Motor Bakımı alanlarında lisans eğitimi sunmaktadır. Fakültenin amacı uluslararası havacılık standartlarına ve hava taşımacılığının kurallarına uygun olarak hava trafik kontrolü, havacılık yönetimi, pilotaj ve hava aracı bakımı alanlarında kalifiye havacılık personelini sektöre kazandırmaktır. Fakülte, uçuş eğitim faaliyetlerinin yanı sıra iç ve dış hat seferlerinin yapılmakta olduğu Uluslararası Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın işletmesini gerçekleştirmektedir. Pilotaj eğitimlerinde kullandığı King Air C90GTi, Cessna 172 ve TB20 tiplerini içeren 13 uçaklık filosuna ait bakım onarım faaliyetlerini bünyesinde bulunan SHY-145 onaylı Havaaracı Bakım merkezinde gerçekleştirmektedir. FNPTII ve MCC uçuş simülatörleri, 360 derece görüntü sağlayan Meydan Kontrol (TWR) Simülatörü,  saha ve yaklaşma  (ACC-APP) Hava Trafik Kontrol Radar Simülatörleri ile en son teknoloji ürünü sentetik eğitim araçları kullanarak simülasyon dersleri yürütülmektedir. Bunların yanında öğrenciler 28 tam donanımlı laboratuvar ve atölyede kendi alanlarıyla ilgili olarak pratik eğitim görme imkânına sahiptir. Fakülte 1986'da Türk Havacılık Sektörüne uluslararası standartlara uygun kalifiye operasyonel personel yetiştirmek amacıyla "Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu" olarak kurulmuştur. 1992'de dört yıllık lisans programlarının açılmasıyla birlikte okulun adı "Sivil Havacılık Yüksekokulu" olarak değiştirilmiştir. 2012'de ise uluslararası yükseköğretim standartlarına ve küresel havacılık sektörünün gerekliliklerine göre yeniden yapılandırılarak "Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi" adını almıştır. Fakülte bünyesindeki Hava Trafik Kontrolü Bölümüne ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile, diğer bölümlere ise merkezi öğrenci seçme ve yerleştirme sistemi sınavları (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.

Fakülte web sayfasına ulaşmak için tıklayınız