Hakkımızda

18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7141 sayılı Kanun ile kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi, bilim, kültür ve aynı zamanda bir gençlik kenti olan Eskişehir’in merkezinde yer alan 3 yerleşkede 5 Fakülte, 2 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul ve 3 Enstitü ve 6 Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden oluşmaktadır. Eskişehir Teknik Üniversitesi, eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerini yürüttüğü güçlü altyapıya sahip birimlerinde, her biri alanındaki gelişmeleri takip eden ve tüm zamanını öğrencileriyle paylaşan yetkin öğretim kadrosuyla, öğrencilerini yaratıcı ve dinamik eğitim ortamlarında, geleceğe en donanımlı ve rekabet edebilir bireyler olarak hazırlamak üzere çalışmaktadır. Üniversitemiz 2 Eylül Yerleşkesinde bulunan uluslararası Hasan Polatkan Havalimanının işletmesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz tarafından yürütülmektedir. Hasan Polatkan Havalimanına haftanın çeşitli günlerinde farklı havayolu şirketleri tarafından gerçekleştirilen uluslararası uçuşlar bulunmaktadır.